“Щоб змінити людей, їх потрібно любити. Вплив на них пропорційний любові до них”. Й.Г.Песталоцці

середа, 16 січня 2019 р.

МІНІ-ЛЕКЦІЯ З ПРОФІАКТИКИ ГРИПУ


16. 01. 2019 р.  року шкільна медсестра Юлія Іванівна Кіяшко провела міні-лекцію для учнів 4-А класу, в якій розповіла про важливість і способи профілактики ГРВІ і грипу. Діти дізналися про шляхи інфікування і захворювання на ГРВІ та грип, про перебіг цих хвороб та отримали рекомендації, які допоможуть знизити ризик інфікування. Поділимося ними з Вами:
·         уникайте місць скупчення людей, особливо в періоди спалаху захворюваності на ГРВІ.
·         по можливості, обмежте контакти з людьми.
·         намагайтеся якомога частіше мити руки. Згідно з висновками швейцарських учених, деякі віруси грипу можуть жити на пальцях до 30 хвилин, заражаючи саму людину і тих, хто її оточує. Можна обробляти руки вологими гігієнічними або дезінфікуючими серветками.
·         намагайтеся якомога рідше доторкатися до очей, рота і носа — вони є «воротами» для просування вірусу у ваш організм.
·         регулярно провітрюйте приміщення, в якому ви перебуваєте. Вірусні частинки залишаються небезпечними годинами і добами в прокуреному, теплом, сухому, нерухомому повітрі. З тієї ж причини важливо робити вологе прибирання приміщень.
·         кілька разів на день полощіть рот і промивайте ніс. У ніздрях можна вимити з милом, а для полоскання горла підійдуть розчини питної соди або ромашки.

А ще Юлія Іванівна нагадала дітям, що при перших симптомах, характерних для ГРВІ (нежить, кашель, чхання, головний біль, слабкість), необхідно звернутися до лікаря. Не варто йти в школу, відвідувати громадські місця. Якщо виникла гостра необхідність порушити це правило, використовуйте маску або ватно-марлеву пов’язку. 4-А клас був вдячний медсестрі за такі своєчасні поради!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар