“Щоб змінити людей, їх потрібно любити. Вплив на них пропорційний любові до них”. Й.Г.Песталоцці

субота, 17 березня 2018 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СНУ

Всесвітній день сну відзначається щорічно третьої п'ятниці березня у рамках проекту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з проблем сну і здоров'я, адже за статистикою від безсоння страждає понад 10% населення індустріально розвинених країн, а в кожного другого дорослого жителя землі відмічається один або декілька симптомів розладу сну.
У цей день міжнародні медичні організації нагадують людям про проблему недосипання та безсоння, закликають людство до здорового способу життя.
У 2011 році Всесвітній день сну був присвячений проблемам дитячого сну.

Сон в нашому житті

Темпи сучасного життя з кожним днем набирають обертів. Багато хто робить висновок, що сон - це марна трата часу. Але ця думка помилкова. Недосипання провокує різні психологічні і фізичні проблеми. Існують статистичні дані, з яких відомо, що нестача сну зменшує тривалість життя на 1-2 десятка років. Кожна людина має індивідуальну потребу у сні. Необхідна кількість часу для сну може змінюватися протягом життя. Це залежить від віку чи життєвого ритму. 

Порушення сну згубно позначаються на емоційному та фізичному стані людини. За статистикою, ця проблема турбує близько 70% людства. Не варто впадати в паніку, якщо це сталося з вами. Наш організм запрограмований самоісцеляться, тому, якщо докласти трохи старань, можна повернути собі здоровий сон без використання медикаментозних снодійних засобів

Існує безліч способів самостійно впоратися з таким явищем як безсоння. Ось деякі з них - прості і доступні.

Не потрібно лягати спати, як з голодним шлунком, так і з переповненим.

Дуже корисно дотримуватися режиму і відходити до сну в один і той же час.

Прогулянка увечері на свіжому повітрі виробляє безсумнівний ефект.

Спіть з відкритою кватиркою або, якщо немає такої можливості, просто провітрюйте кімнату перед сном.

Прийом ванни надає розслабляючу дію, а душ, навпаки, бадьорить.

Мед з молоком - старовинне перевірений засіб від безсоння.

Чай з травами сприяє релаксації.

Навчіться відключатися і не думати про денні проблеми і турботи.

Найкорисніший сон - на правому боці, коли серце не піддається навантаженню.

М'які матраци некорисні, так само, як і великі, об'ємні подушки.

Алкоголь може, взагалі, позбавити сну, перевозбудіть нервову систему.

Безсоння можуть спровокувати найрізноманітніші чинники. У зв'язку з цим, до того, як зайнятися лікуванням, потрібно обов'язково виявити причину захворювання.

Ставтеся до процедури сну з усією серйозністю. Хороший сон є супутником привабливої зовнішності. Косметичні процедури не допоможуть вам краще виглядати, якщо ви постійно недосипаєте. Шкіра, волосся, емоційний стан - все відновлюється і регенерується під час сну. сон є тим невичерпним джерелом краси і гарного самопочуття, який не вимагає матеріальних витрат, і який ви можете використовувати постійно. Зневажливе ставлення до сну і його тривалості принесе тільки негативні емоції і результати. Краса і здоров'я - у ваших руках, зберігайте і примножуйте те, чим нагородила вас природа.

<a href="http://newsme.com.ua/ua/tech/health/1221372/">Источник</a>

Немає коментарів:

Дописати коментар