“Щоб змінити людей, їх потрібно любити. Вплив на них пропорційний любові до них”. Й.Г.Песталоцці

середа, 11 квітня 2018 р.

Поздоровляю Вас із Всесвітнім днем авіації та космонавтики!

12 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики — пам'ятну дату, присвячену першому польоту людини в космос. Це особливий день — день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі.
Як свято — День космонавтики —  був встановлений 9 квітня 1962 року, а міжнародний статус отримав у 1968 році на конференції Міжнародної авіаційної федерації. 
До речі, з 2011 року він має ще одну назву — Міжнародний день польоту людини в космос. Тому що саме 12 квітня 1961 року старший лейтенант Ю. А. Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Політ, що тривав всього 108 хвилин, став потужним проривом в освоєнні космосу. Ім'я Юрія Гагаріна стало широко відомим в світі, а сам перший космонавт достроково отримав звання майора і звання Героя. Як відомо, перш ніж в космічний корабель сів чоловік, в політ були відправлені чотириногі друзі людини. В серпні 1960 року радянський космічний корабель «Восток» з собаками Білкою і Стрілкою на борту здійснив добовий політ з поверненням на Землю.
  
 

 Це свято підкреслює нестримну жагу людей до пізнання нового, підтримує віру у те, що віра і праця допоможуть подолати будь-які перепони і злетіти. Злетіти так високо, як це дозволяє Ваша мрія. Саме про це і говорили ми сьогодні з дітьми.
Бажаю Вам, шановні друзі, прагнути пізнавати навколишній світ і літати від щастя!

1 коментар: