“Щоб змінити людей, їх потрібно любити. Вплив на них пропорційний любові до них”. Й.Г.Песталоцці

середа, 9 травня 2018 р.

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  — державне свято та вихідний день в Україні, який офіційно відзначають 9 травня, розпочинаючи зі 2016-го року.

Війна завжди починається раптово, хоча через покоління для істориків вона видаватиметься неминучою. У 1941 році почалася найстрашніша, найближча, найдорожча - Велика Вітчизняна. Кажуть, без величезних втрат, нацистів було не зупинити ... Статистика говорить, що кожні шість секунд чиясь душа відлітала до Господа.
У Берлінській операції, в 1945 році, було залучено понад 2,5 мільйонів солдатів і офіцерів, 6250 танків і самохідних гармат, 7500 літаків. Втрати виявилися величезними.

9 травня 1945 на Центральний аеродром імені Фрунзе приземлився літак «Лі-2» з екіпажем А. І. Семенкова, що доставив в Москву акт про капітуляцію фашистської Німеччини. А 24 червня на Червоній площі відбувся Парад Перемоги. Командував парадом Рокоссовський, приймав парад - Жуков.
День Перемоги над фашизмом був і залишається одним з найбільш шанованих свят у країні. Перемога над фашистським безумством дісталася нам і всьому світу дуже дорогою ціною. 

Ні хто не забутий, ніщо не забуто. 
І ми будемо пам’ятати про це.

Почуй нас, Господи, ми України діти.
 Нам сміху хочеться, щасливої весни. 
Під мирним небом, безтурботно жити,
 і не чекати татусів з війни... 

Немає коментарів:

Дописати коментар