“Щоб змінити людей, їх потрібно любити. Вплив на них пропорційний любові до них”. Й.Г.Песталоцці

неділя, 20 травня 2018 р.

ПРОЕКТ "МІСТО, ЯКЕ Я ЛЮБЛЮ"

Любі діти! 
Продовжуємо проект "Місто, яке я люблю". І сьогодні ми продовжими розмову про те, як наше місто росло і розвивалося.

На початку 80-х наше місто продожвувало рости і розвиватися. Вперше в країні в промислових умовах наші хіміки отримали сіль АГ. Побудовано та здано в експлуатацію Льодовий палац спорту, відкрито меморіал Слави.
 Колектив медсанчастини ВО «Азот» нагороджений орденом «Знак Пошани», а науково-виробниче об'єднання «Імпульс» — орденом Трудового Червоного Прапора. На базі заводу склопластиків і дослідно-конструкторського бюро синтетичних продуктів створено Сєвєродонецьке виробниче об'єднання «Склопластик». У НІІУВМ створено новий керуючий обчислювальний комплекс СМ-1. 
На фабриці валіз СПО «Азот» отримана перша продукція. Прийнято рішення назвати одну з вулиць ім'ям першобудівників — Петра Пилиповича Новікова. Здано в експлуатацію центральна аптека по проспекту Гвардійському, новий будинок стоматполіклініки для дорослих, поліклініка будівельників, почався тролейбусний рух по першому маршруту.

Завершено будівництво виробництва поліетилену в СПО «Азот». 
Почалися роботи з будівництва тролейбусної лінії 2-ї черги. 


Відбувся перший конкурс дитячої поетичної творчості «Джерельце», який згодом отримає статус Всеукраїнського і буде називатися ім'ям сєвєродонецького поета Йосипа Борисовича Курлата, який організував «Джерельце».

ПИТАННЯ ПЕРШЕ
НА ЧЕСТЬ ЯКОГО ПЕРШОБУДІВНИКА МІСТА БУЛО НАЗВАНО ОДНУ З ВУЛИЦЬ У НОВИХ РАЙОНАХ СЄВЄРОДОНЕЦЬКА?

ПИТАННЯ ДРУГЕ.
ХТО ЗОБРАЖЕНИЙ НА ФОТО? 

4 коментарі: