“Щоб змінити людей, їх потрібно любити. Вплив на них пропорційний любові до них”. Й.Г.Песталоцці

четвер, 3 травня 2018 р.

З ДНЕМ КОНДИТЕРА!

3 травня - День кондитера Свято людей, які привносять в наше життя радість і відчуття свята.

Історія кондитерського мистецтва своїм корінням йде в глибоку старовину і нерозривно пов’язана з активним використанням меду, а потім і цукру, який вперше навчилися отримувати з соку цукрової тростини в Індії приблизно в 850-му році нашої ери. Як окреме мистецтво воно виникло і набуло широкого поширення спочатку в Італії в кінці XV-початку XVI століття. Це сталося з появою цукру в тих регіонах. До тих пір всі основні  солодощі в Європі купувалися на Сході переважно у арабів, одних з родоначальників кондитерської справи в стародавньому світі.

Цікаве походження слова «кондитер». Спочатку це було італійське дієслово «кандіере», що означало «варити в цукрі». Це слово збігається з латинським дієсловом «кондитор», що означає майстра, який приготовляє  їжу на професійному рівні. Відомо, що римляни називали так кухарів. Цілком можливо, що це випадковий збіг, проте з поширенням цього чудового мистецтва далі по Європі, вже в XVIII столітті цих віртуозів почали називати кондитор, а потім і кондитерами.
Багато хто з нас далеко не байдужі до різного роду солодощів і звичайно ж добре в цьому всьому знати розумну міру. Але не можна не відзначити той факт, що без солодощів, без кондитерських виробів і випічки важко уявити собі будь-яке свято. Будь яка радісна подія з нагоди супроводжується роботою кондитерів.
 
 
 
 
 
 Це день день ми чекали з нетерпінням, бо знаємо, що в буфеті нашої їдальні завжди є щось смачненьке для тих, хто напружено оволодіває знаннями і відпрацьовує навички, - тобто для нас!

Наша Оксана Володимирівна - просто чарівниця! Кожного дня ми навідуємо її і не розчаровуємося! Пиріжки, булочки, ватрушки, пироги, короваї - все це ми дуже любимо. Дякуємо дружній команді нашої їдальні - Оксані Володмирівні і Катерині Вікторівні! Вітаємо їх зі святом!
 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар